Welkom bij

Wereldwinkel Venray

Chocoladetaart van extra pure chocolade

8 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Wachttijd: 1:30 uur

Ingrediënten

70 gr poedersuiker
80 gr zachte, ongezouten boter
3 eidooiers
180 gr bloem, gezeefd
200 ml koffieroom
200 gr Fair Trade Original Chocoladereep Extra Puur
1 ei, losgeklopt met 5 eetlepels volle melk

Taartbodem

Meng voor het deeg de poedersuiker en de boter en roer één voor één de eidooiers erdoor.
Voeg de bloem in één keer toe en roer alles nog eens goed om.
Maak van het deeg een bal, wikkel hem in vershoudfolie en leg hem ca. 60 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit en druk het in een taartvorm.
Zet de taartvorm 30 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op200°C
Bak de taartbodem in ongeveer 10 minuten.
Neem hem uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot150 °C.

Chocoladevulling

Breng de room aan de kook.
Breek de chocoladereep in kleine stukjes.
Haal de pan van het vuur zodra de room kookt, voeg de stukjes chocolade toe en laat die in de room smelten.
Laat de chocoladeroom ongeveer 10 minuten afkoelen.
Meng het losgeklopte ei erdoor en giet het mengsel in de taartbodem.
Zet de taart 15 tot 18 minuten terug in de wat koelere oven - de vulling moet net gestold, maar nog wel een beetje lobbig zijn als je op de zijkant van de vorm tikt.
Laat de taart iets afkoelen en serveer hem half warm. Geef er slagroom bij.

Chocoladecake van extra pure chocolade

Ingrediënten

200 gr Fair Trade Original Chocoladereep Extra Puur
4 eetlepels boter
4 eetlepels Fair Trade Original olijfolie
150 gram suiker
4 eieren
150 gram bloem
100 gram Fair Trade Original Amazonenoten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie.
Voeg de chocoladereep toe en laat de chocolade smelten in de boter.
Klop de suiker en de eieren goed door elkaar.
Meng de bloem er goed door tot een glad beslag.
Roer het chocolademengsel door het eimengsel.
Hak de Amazonenoten fijn en roer ze door het beslag.
Schep het mengsel in een klein cakeblik en bak de cake ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat de cake iets afkoelen en stort hem op een bord.